It's nice to be nice man

Ok. jag va pa reggea konsert. och det var en upplevelse, nu iefterhand en intressant sadan, under tiden det varade en skrackblandad gladjefylld. ok, nan sa reaggea konsert, jag tante ett litet band pa en strandbar nansatns pa stranden. NEJ. det var minst 30 000 ja, ni laste ratt. pers pa e statium stor som studenternas! det ger ekavtionen supertrangt. lite kaos nar folk skulle in och ut, men val sittandes pa en av laktarna fick vi sedan vanta nastan 4 timmar pa att giget skulle starta. Reggae ar stort har, och meningar avslutas ofta med man, brother och uttrycket its nice to be nice e som ett mantra! summa summarum, kul att va dar, glad att det e over! Ni som oroar er over min evetuella solsveda kan sluta oroa er, jag e forstatt vit som en krita, dels for att strand tillfallena lyst med sin fran varo, man kan val, men jag skulle aldrig vela lagga mig pa stranden sjalv, fo mycket folk ( pojkar) som iofs oftas bara vill prata, men det stor likval. Jag har daremot smorat in mig pa ett av de storre hotellen och har fatt audians till deras poolomrade...duger fint det! Angaende boendet har det vart lite strul, inget kris, men jag kommer fa betala lite mer i jan/feb an jag villa. Mr Mohammed ville ha lite for mycket for ett rum utan kok, sa jag hittade en lagenhet som jag bertattade om, och ska flytta in dar den 15 feb. men maste betala hyra till mohammed feb ut...menmen...det far val ga, det nya stallet har tva sovrum, ett kok, vardagsrum, moblerad veranda och TVA badrum! Dessutom bara tio minuter ner till havet, och en kvarts slo promenad till poolhotellet! Pa riktigt om nan vill sa KOOOOOOOOM jag har massa plats!!!! 

Slutligen har jag haft min forsta dag pa social welfare kontoret idag. efter en rundvandring pa de olika avdelingarna i bygget. vuxen/ barn/ funktionshindrade och dess verkstad. sa hade vi ett klient mote. dar flicka 19 hade blivit med barn av pojke 2 som nu skulle beordras att betala 500 D i manaden en kostnad som inte inneholl skolavgift eller sjukhusavgifter. Sa dar satt vi 5 pers tva tonaringar som struligt tittade in i vaggen eller golvet, tva praktikanter som mest tittade pa sociqal arbetaren och en minst sagt valbyggd social dam som formanade och antecknade i journaler. det hela var over pa en kvart. ja...namen sa da gar val jag hem till mej da...igar gick strommen vid 19.30 och eftersom jag inte hade varken reserv lampa eller nagra ljus sa fick jag ga och lagga mig. mors!

Framme

Ok. jag e framme! Och man vet att man ari Afrika nar:
Det blir becksvart ute 19.15
Det luktar. Mycket, starkt och overallt. mer eller mindre angenama odorer!
Alla ler.
Man svettas till och med pa ogonlocken.
Man e torstig. jamt.

Det tog mig en dag pa pal och flygplatser men nu e jag iallafall framme. Madrid 13 timmar kan anses lite overdrivet lange nar man bara vill vidare, men tiden gick att fordriva. det ar 20 min med tunnelbana till centrum sa jag hann med lite strosande och kaffe pa uteservering. Pa tal om kaffe inser jag just att jag inte drukigt nat idag....o inte ens tankt pa det...KONSTIGT!! Jag har vart o kolllat pa ett nytt boende idag, inget fel pa det gamla, men detta var storre, mycket storre, hade en moblerad veranda och tio min promenad till stranden. ok, det gar bra. HAr inte vart pa praktik platsen annu..men det badar gott. Gambia ar inte alls som Kenya, detta blir nat heeelt nytt. Storsta skillnaden e turismen och att alla ar sa turistvana. Pa gott o ont. jag kommer antagligen att aterkomma till det. Sitter nu pa ett internet kafe dar westlife spelas pa hogsta volym, var pa samma stalle igar da var det Lionel Richie. Jag tror han som driver stallet ar ett riktigt smorsangar fan, och kommer fran och med nu refereras till som Lionel!
Ok. slutar nu. ska pa reggae konsert ikvall.

in swiiiden wi call it studieteknik

ja.. som jag tidigare uttryck tillhöt jag ju närmast nördarna på skolan, vilket man betalar med att spendera sina skönhetssömns berövade timmar i skolans bibliotek, priset e dock att man i lung och ro kan lämna in sina uppgifter i tid. Dead line har nämnligen fått en helt ny innebörd här, eftersom man måste få ett kvitto på att man lämnat in sin uppfift till berörd instutition så får man gå till receptionen och lämna in "över disk". Allt som oftast är sista inlämnings tiden kl 16.00. och då menar jag 16.00. då går nämnligen gallret till receptionen ner. kvar står en oftast lång rad sönderstressade och desperate elever med sina vackert utskrivna underverk i händerna. Det är illa, det har sista tiden vait så mycket folk så långa köer och så tressad atmosvär i receptionsbyggnaden att det vart vakter som passat på folkhavet, och hjälpt receptionisterna att nästan med våld få stänga. Jag är dock inte så sen att jag kommer drabbas av detta. jag har gjort min o e klar, men e man inte det kan man ju alltid göra som nån gjorde idag...starta brandalarmet. att 3000 människor får ytrymma lokaler o avbryta arbeten e sånt man får räkna med...ska man hinna deadline så ska man......

endast nerden e vaken.....

jaha....klockan e alltsa halv elva pa kvallen, och har sitter jag pa ett bibliotek mitt i London o skriver uppsats. man skulle kunna tro att jag e ganska ensam, men icke. Under nattens mosrkaste timmar kryper dom fram, pluggnordarna...dom dar med blekgra ansikten, haliga blickar och osammanhangande svammel som kommunikations uttryck. Studenterna har har tagit nordpluggandet till en helt ny niva, att biblioteket hade oppet 24 timmar om dygnet kandes forst jatte exoteiskt for tva tjejer med svenska studentsbibliotek nastan kusligt strikta, minimala oppetider. men inte tankte vi pa allvar att folk faktiskt satt dar, kanske svangde forbi o anvande datorerna eller lanade en dvd...men plugga...mitt i natten, tok heller. Inte bara borjade vi ana orad nar klasskamrater och grannar drog sig ur sina halor och dagliga bestyr framat nio tiden pa kvallen fao att dra sig mot bibblan, vi borjade dessutom gora det sjalva. jag menar, det e ju saaaa praktiskt, man far ju ut sa mycket mer...o dete bara tyst pa detta biblioteket pa natten. Dagtid e det nastan som ett skamt...jaha, du fick ett telefon samtal i studierummet, namne for all del svara du, prata garna lite hogre o langre... sa alla vet vad din kompis jkille sa igar... eller jaha nu gar 14.20 flyget till Wien, vanta nan minut bara sa man kan hora sig sjalv tanka o passa pa o las nu, for 14 35 avgar Rom flyget! haha...sa darfor har jag nu joinat det dar speciella slaktet nerdar.... ok back to  business for mej... en uppsats kvar!!  

countdown

det är officiellt 18 dagar kvar tills jag ska till Gambia. Galet. ska bara skriva klart den sita av tre uppsatser, avsluta min London vistelse, flyga hem, packa om, hitta en bra bikini överdel, antagligen telefontrakassera CSN och dra. Av någon anledning tycker Spainair att man behöver 13 timmar för att riktigt uppleva Madrids flygplats, därav en sådan lång väntetid i planbyte. Jag har redan börjat tycka synd om mej själv för hur tråkigt jag kommer ha. Däremot e det lyckolycko mej för Gambia e varmt,soligt och innehåller en massa glada människor. Allt detta vet jag för att när uppsatsskrivandet tar allt för mycket glädje fyller jag nämnligen på enerhgi genom att lusläsa resesidor. lyllo lyllo mej säger bara det!
Ok...dags för mer uppsats...bara 3000 ord kvar.....