det blir så lätt så fel.

Haha, det här med norskan kan verkligen ställa till problem! Jag va på besök på narkomanhem, pratar om livets allvar med en män i 40 års åldern och  o delade ut våfflor för glatta livet,  en herre vill ha lite mer sylt och jag replikerar snabbt o glatt, Javisst, säg bara snälla! och reser mig upp för o hämta. Snälla hehe svarar han vill du jag ska kalla dig det. Ehhh...va? Det visar sig att snälla på norska är svenskan motsvarande raggarors, puman/bruttan/snäckan.
Jag fick jobba hårt för att få tillbaka min seriösa socialarbetarroll, och fick rabbla facktermer om behandlingsmetoder och sociala teorier ett bra tag för att jobba mig upp till den statusen igen! Chefen på stället o alla andra narkomanherrar fick sig ett gott skratt då.... får väl bjuda på det, haha, just när man tror man e duktig....
På regn fronten intet nytt. Börjar ana en andra syndaflod......


kom julstämning kom

ok. det var två veckor sedan Ikeas ulkatalog kom, det är ju vanligtvis starten för all juldekortion, julmusik och röda presentpapper i butikerna. Julstämningen ska så komma krypande så sakta, jag menar man måste ju hinna nästan tröttna till jul...
Men Oslo har bestämt sig för att regna bort. Det regnar jämt, och nu e det så mycket vatten på gatorna att man knappt vet vilket håll alt vatten kommer från. Det ger ingen julstämning för fem öre, att jag dessutom kommit på att norrmännen inte äter lussebullar och att jag inte kommer gå på nån julkonsert med våra vackra svenska julsånger ( nationalist javisst) börjar gör att paniken kommer krypande. JAG ÄLSKAR JUL. Så mycket att min pappa för några år sedan tvingade min mamma att ha kvar gran pynt o laga en extra julmiddag i februari för att en viss dotter satt i Indien och missade årets högtid. 
Jag måste ta mig en prat med svenska Hanna här i Oslo. Åtgärder måste vidtas. Julstämning måste fås.....

det var länge sen......JAG VET!

Förlåt Christine, förlåt,förlåt, förlåt, förlåt......
Jag vet att det var över en vecka sedan jag skrev sist därför sätter jag mig här just idag när det inte har hänt någonting för att ta igen lite!! Jag har jobbat 11 timmar idag, först på narkomancafeét ( vilket e ska det egentligen vara fjong på??) sen på köksinredningsbutiken! Nu e jag lite trött måste jag erkänna, man e ju dessutom till åren kommen, har ju gått och blivit 24 (detta är oxå en pik till Josef.) Men vila, nähädå. Karin Myrin kommer hit om några timmar och hon ska ha en säng med lakan och en kudde så det ska fixas nu, men det gör jag med glädje.Och nynnandes på lite norskmusik. Har fått en skiva Norsk hiphop av en kille. Klovner i Kamp heter gruppen och på skivan hittar man texer som" å kvinnekropp å kvinnekropp, det fineste som er finni opp" man kanske borde ta illa upp, men det låter så oskyldigt på norska!!
Rapporterar mer om helgen senare.....

I Palau bor 21 000 människor.

Hur vet jag det kanske du undrar... Jo, för jag är sedan en knapp vecka tillbaka ägare till en superb liten bok, Fakta Kalendern 2007. Här finns oxå att läsa att på stol 16 i Svenska akademin sitter Kjell Espmark, att guldhamstern har parningstid en gång i veckan året runt och är dräktig 16-18 dygn samt att Waldorf Astoria i New York tillhör ett av världens högsta och mest kända byggnadsverk med sina 189 meter, vilket iofs inte imponerar på Torontoborna som har sitt järnvägstorn som är 553 meter.
Som ni kanske förtår är detta en gulgruva för fakta nördar som mig själv.  Denna behändiga lilla sak ska få ersätta det lilla anteckningsblock jag ständigt bär med mig i väskan i tillfälle man ramlar över något som  kan va bra o veta!
Jag fick boken av min alldeles underbara pappa i söndags. Min familj hade nämnligen konspirerat mot mig och jag som inte för ett ögonblick tror att min mamma skulle kunna ljuga sin dotter rakt upp i ansiktet satt i söndags kväll i foaljen i ett av Thons ( norges svar på Kamprad) hotell i stan för att möta vad jag trodde skulle vara en främmande busschaufför som skulle ha med sig min vinterjacka skickad av mina föräldrar i uppsala. 
Det tog mig nästan hela kvällen att riktigt komma över chocken, men in spatserar en glatt leende fader, han var verkligen nöjd med sig själv och min mammas insats att lyckas överaska mig, under hela kvällen kunde han ge ifrån sig lite mysmummel ljud om hur chockad jag såg ut, och hur bra planen lyckats.
Dom e fantastiska mina föräldrar!! Massa kärlek, Jo

världens konstigaste problem?

Ok, jag har kanske världens konstigaste ptoblem, och det har verkligen blivit ett problem. Köpte för ett tag sedan en ny BH, slog på stort och köpte vadderad -fake it until you make it!! Nu till problemet: den knarrar. När man rör sig och vaddet lixom kläms ihop så gnisslar det till det, ganska högt också. Vad ska man göra åt detta. Åtgärdsprogram med sköljmedel och försök att krama den så mycket att vaddet skulle mjukas upp har prövats utan större framgång. Vad göra? Någon där ute som vet?
Nu ska jag och knarrBH:n ut o dansa. Hoppas att musiken e tillräckligt hög.....

dagens ord

Hjälp tiden verkligen rinner iväg och jag hinner inte riktigt med. Har ju vart i Göteborg då, detta var i sig en massa små äventyr för jag har inte varit där den jag o Crillan var o hälsade på farmor Margareta. det var typ 10 år sen ( jag vet att det låter överdrivet längesedan Crillan, men det är skrämmande sant....) jaja, efter mycket om och men lärde jag mig vart brunnsparken låg och därifrån utgick alla mina uppdrag! Tack Max för boende mat o prat! Tack Karin för guidad tur på båt, det där med charmade sjömän får stå för dig, tyckte allt de var lite svårflirtade!! haha, skojja bara, det var iallfall jättekul o se Karin, hon strålade mer än vanligt ( jo, det gick tydligen) och det är alltid kul att se folk som hamnat rätt!! 
Eftersom det var längesedan ett dagens norska ord var ska jag dela ett sådant, även om jag ifrågatätter sannigshalten. Ni ska få hela historien:
Johanna jobbar fredagar på ett cafe för missbrukare. Stämmningen på stället är allmänt avslappnad och trevli, folk pratar högt och ofta osammanhängande med varandra, personalen och ibland för sig själva. Eftersom jag har toavakt( man vaktar toan, det är nämnligen en 5 minuters tidgräns för besök därinne för att undvika att folk injicerar valfri substans, och tar en överdos = krass verklighet) jag står iallfall där mitt i smeten och håller ett öga på klocka och toaletter när en man i 50 årsåldern som suttit och mumlat för sig själv hela förmiddagen plötsligt gapar: Hörru Jenta!! För tusen år sen i Norge kallte man pizza för brötallerken! ( brödtallrik) Så även om källan kan ifrågasättas så MÅSTE detta dokumeteras. Hisoria och ordkunskap i ett. Brödtallerken!!