jag vet vad jag gjorde 1993 onsdagar 18.45....

...då visades världens genom tiderna VÄRSTA TV program. som gjort för att locka framdiverse exorsister, och eller skrämma slag på vanligt dödliga helt oskyldiga barn. Skönheten och odjuret hette programmet, Odjuret hette Vincent och bodde i underjorden. Fantomen på operan, jokern i batman, clownen i DET, eller övriga förvridna sagofigurer hade INGET att komma med. Vincent var det LÄSKIGASTE jag visste. Räckte med att jag hörde vinjetten till programmet för att jag skulle kasta mig ner bakom TV soffan för att därifrån samla mod att blundande springa upp till mitt rum eller helst och gömma mig hos pappa.

Man kan tro att man några ( ok då, några fler) år senare ska ha fått nya perspektivpå läskigheter,  kanske i samma veva man insåg att "stora skogen" i uppväxtens storvreta faktiskt bara bestog av åtta träd, eller att "det djupa" på lokala badhuset bara numer når en till axlarna.  Men nej. Helt plötsligt löper nostaligfrågesporterna amok på Fejsbook och någon av mina "vänner" väljer denna avgrundens avföda som favoritprogram. HANS ansikte dyker därför upp på min sida. Chockad inser jag vem som stirrar tillbaka på mej och jag kan riktigt känna lukten av min egen skräck som blandas med minnen av lukten från heltäckningsmattan i vardagsrummet.
Upplvelsen slår mig så hårt att jag i terapisyfte skriver detta samtidigt som jag lovar mig själv att inte logga in mer på fejjan förrens..... ja kanske aldrig.


År 1950 ringde, de vill ha sina uttryck tillbaka...

Han va väl kanske 38-42,år soliariebrun, slingat hår o allmänt fokuserad på sig och sitt. Jag inbjuden till ett sällskap  trevliga människor i blandad ålder, hamnade av nån anledning brevid slingade "Bob" och försökte hålla trevlig konversation. Bob är käck, visst kan jag spela trevlig och intresserad av hans babbel,men det är svårt när han klämmer ur sig saker som lilla gumman i nåt knepigt försök att vara avslappnad/familjär (?). Iallfall, tröttnar, och undrar varför jag blir kallad lilla gumman. Bob skrattar, menar att det är gjort i all välmening, förklarar med ett leende att gumman är ett tecken på tillgivenhet, och lilla, ja enligt honom e jag ju inte lastgammal, jämfört med honom själv menar han. ok, på din egen logik tänker jag, och kastar i nästa mening in ett gamla gubben som avslutande fras, i all tillgivenhet och i jämförelse med mig e han ju gammal. Den gick inte hem. Det gjorde Bob.

Du simmar ur bild Kaj...

Saker jag inte förstår:

1. Kricketregler
2. Hur fåglar parar sig
3. Varför moderepotage envisas med att ge namn o pris på saker som inte syns i bild . se nedan.
Kavaj: mui mui 2035 kr
Armband: lilla mys butik, 499kr
Stövletter: skobutiken 899 kr

mental block

har infunnts sig hos mig gällande ALLT som har med arbets ansökan att göra. ett tillstånd som kan anses ganska opassande då det är jus arbtesansökningar som borde uppta majoriteten av min tid. Vill mest bara koll gamla repriserpå istort sett vilken serie som helst och hämta mig från gårdagen som spenderades fyra uteställen, på fem olika konserter och massa spring dem emellan. Har träningsvärk idag ( så ofta partar jag hehehe..) men de vare värt, bra musik, roligdans o framför allt mycket trevligt folk!

6-9=69

Känsliga läsare varnas:

För oss andra tyckte jag att följande lilla utspel idag kan klassas som veckans roligaste. 

För oinvigda håller jag för tillfället på med ett ungdomsprojekt bestående av en ganska stor talangtävling för Malmös unga. tävligen inriktas för unga 13-20 år och i dagarna genomförs en stor skolkampanj, därför var jag och min projektkompis A ute i skolor och delade ut affischer till rektorer/lärare/vaktmästare. Projektet e ganska känt, men vi hade ändå ett inlärt informationsmantra vi drog för alla som ville lyssna.

På skola X frågar en lite äldre manlig lärare (på ganska knepig skånska)
- e det för 6-9? 
Vilket A tar som en antydan till lärarens egen ålder som kanske skulle kunna vart runt 69 år.
- nja det får bli en annan tävling, skrattar A artigt 

Läraren ler och förtydligar,

- nä, men om talangen, om det är 6-9:an.

A misstolkar än värre, tror nu att läraren syftar på vilken talang han vill visa, han tolkar lärarens leende som ett fräckt sådant och därför utbrister A.

-NÄ, nåt sånt ska vi väl inte visa upp!!!! A börjar sedan stega mot utgång. Kvar står en  förbryllad (helt oskyldig) lärare och en storögd Johanna.


skrattar bäst och skrattar sist

Jag älskar att bo i en landsdel där alla låter som tiffany person eller Johan glans. Det finns ständiga tillfällen att brista ut i skratt eller få smila upp sig. Allt alla säger på skånska blir bara så mycket roligare! Det är dock inte helt smärtfritt, många gånger spenderar jag hela konversationer med klasskompisar åt att fokusera på att  INTE direkt efter härma allt sagt med en egen tolkning av skånskan. När en kvinna från staffanstorp ringde mej angående en lägenhet jag sökte fick jag säga att det var tjall på linjen för jag skrattade så mycket. ( allt jag kunde tänka var bara....tiffanytiffanytiffany) de svårtast passagen under veckan är kyrkan. Pastorn är en härlig talare med mycket vishet och humor. Problemet är bara att den normala kyrkbesökaren skrattar en minut åt något av hans anekdoter. Johanna skattar lika läge åt den, men lägger sedan till fyra extra minuter för HUR han sa det, på klingande Johanglansskånska. Detta resulterar i att det efter fem minuter ständigt hörs ett  högt inandnings ljud från uppsalatjejejen som hämtar luft i krampen för att hålla fnisset under styr. passar ibland lagom bra då pastorn gått vidare ...


kärlek med frimärke

bok, blomstercheck och underbara ord av kärlek som kommer överleva de bägge förra.....

Man vet att man möter en fantastisk vecka när den startar med ett spontant brev med bo, blomstercheck och ord fulla med kärlek som kommer räcka mig långt över de två förra.
Tack underbara sändare, värmen räcker mig längelängelänge...

ränderna går aldrig ur...

Jag vet att jag inte är den första att fundera sig knasig på följande men likväl har det stört mig att gåtan inte har en lösning heeeela helgen. Har köpt sån där randig tandkräm, kanske halva tuben kvar nu och i fredags, precis när jag stog redo att trycka fram lite på borsten ringde telefon, med tuben fortfarande i handen pratade jag sedan med min telefonvän i kanske en tio minuter. Ni vet man syyselsätter ju alltid den andra handen med något skit, i detta fall stog jag och "drog" tubens kvarvarande tandkräm fram o tillbax, tryckte runt, formade tuben fram o tillbaks... 10 MINUTERS KNÅDNING. När jag lagt på och tänderna väl skulle borstas var tandkrämen lik******  fint randig.... Vart e logiken, vart e bildoforms frökens mantra, gult o blått blir grönt RÖTT O BLÅTT BLIR LILA.......