Man måste ha mål

Man måste ha mål med det man gör. Så härmed sätter jag upp mina inför London vistelsen hösten 2007. Mitt mål är att så långt som möjligt bli en urban chic.I detta ingår sedan flera undermål, några av dem har jag tjuvstartat o tränat på lite i Oslo ( med tanke på att det är min referens av en storstad som jag hat ett vardagsliv i) 
Ok, för höstens mål att bli en riktig storstadsbrud ser ToDO listan ut som följer:

1. Hitta en favorit på Starbucks som man aaaaalltid dricker. frappelattemoccacinnamonicefoamdecafnocream den får gärna heta nåt riktigt avancerat och så ska det vara nån extra twist på slutet som BARA JAG har. det e storstad. problemet kan dock bli att jag trots ihärdiga försök alltid återkommer till att tycka bäst om samma gamla hederliga kaffe med mjölk. Även på de tjusigare coffeshopsen.

2. Se cool och avslappnad ut på tunnelbanan. lyssna på musik, slapptitta lite ut genom fönstret, kanske tom läser förstrött i en tidning eller lägger min själ i nån tung djupfilosofisk roman. Jag ska INTE alltid sitta precis under skylten me den färglada kartan ( I Oslo bytte man inte ens tåg, jag var likväl fastklistrad och följde frenetiskt med på kartan med de hela tre olika linjerna!) Om det så krävs vakna nätter där tunnelbanekartor studeras till lede och dagar endast spenderandes på dessa tåg för att lära mig o hitta så ska jag klara av en resa cool och världsvan. om det så bara handlar om en station!

3. Kunna klara av en heldag i högklackat ( inga sylvassa 17 centimetare, men lite mysigt upphöjda, skönt klackade 2,5 cm..... 

4. Inte packa handbagaget proppfult tillika aptungt, en liten nätt väs

Självrannsakan

Inom den kristna världen finns det ett eget språk,  med ord man inte ser någon annanstans än i 1917 års bibelöversättning och inte hör annat än ur munnar som säger det de hört från olika talarstolar och ungdomsledare. Uttryck som att allt är härligt, underbart och i seger. Ord som friköpt, fördömmelse och amen.  Självrannsakelse är också det ett sådant ord, hörde det senast i söndags, och betyder väl på vanlig svenska att man kollar upp sig själv lite och samtidigt erkänner att man har lite fel och brister även om man kanske spenderar större delen av sin vakna tid att skyla ( snudd på religösiska...) dessa. JAG har applcerat detta självrannsakan på mig och denna blogg. Jag inser snabbt det jag nu ska erkänna och snarast åtgärda. Jag skriver som en kratta. Stavar lite tokigt, jag e inte blåst men det ska gå fort bara. Jag hoppar över bokstäver, lägger till punkter och kommatecken där jag tycker det passar och annars också. Jag skippar stor bokstav i början av meningar, vänder på uttryck osv. Detta plus att sär skriv ning är min bästa vän! Allt detta  kan ses som skrivandets grunder och jag kan reglerna men jag vill att det ska gå fort och de gånger jag ser felen bara reflekterar över dem genom att tänka, äh, de FATTAR ju ändå. Jag har dock insett att det är fruktansvärt jobbigt att läsa någons ihopslarvade egenpåhittade stavningsalternativ och uttryck. Jag har också förstått at fler än Crillan och Hanna läser detta och att andra inte alls rycker slappt på axlarna och tycker att det är en del av charmen med amatörbloggare. så nu ber jag officiellt om ursäkt, speciellt till dej john, men även till aalla andra läskunninga därute. Ska bättra mig. Lovar. Note to self: fixa stavningsprogram.

Ps. Heter DU Hanna Ljungkvist kan du väl vara vänlig att se till att jag får ditt mobbenummer. Jag saknar dej, vill leka och har bara ett norskt nummer till en "mangohanna" som inte funkar! maila eller ring darlin!! ds


over and out örebro

Jag har  bokat min biljett till London, insåg när jag fick kvittot att jag bokat den 11 sept... hehe.. tyckte det var mycket lediga platser på panet! jaja, för den/de som vill hälsa på rekommenderas sterling.dk om man nu som jag vill flyga från arlanda men inte vart ute i god tid till SAS:s biljetter.
Har spenderat nästan två veckor i sveriges mysigaste stad ( lessen uppsala, men dragarbrunn...nja....) Örebro, att jag gillar stället kan ju oxå ha att göra me att jag bara har höngt med glada lediga människor och ätit massa god mat ( diet star´ts monday/ janice från vänner hehe) och läser massa bra böcker. blandar deckare, biografer o andlig vägledning hejvilt, vill dock ta en rad för att promota boken " den oemotståndliga revolutionen" av shane Claiborne. Direkt, klockren pinsamt enkel påminnelse om vad kristet liv är. proppfull me citat från olika människor, och citatnörd som man är ska jag ge er ett av dem som numer förföljer mig i tankarna.... " när jag delar ur mat till de fattiga kallar men mig ett helgon, när jag ifrågasätter varför de är hungriga kallar de mig komunist "
På tal om citat bidrog Karin med ett som tydligen är från Island. Då vädret genomgående denna vecka har vart helt schizofrent med sol ena minuten, regn nästa osv.... så låter talesättet som följer " If you dont like the weather, wait a minute" ok.... allt med klokheter för denna gången. nu ska jag til uppsla o leka med Alice!!!!!


jodåmensåatt

Något som kan få mig att både fnissa högt och argt bita ihop tänderna och lixom väsa ur irritationen är reklam skyltar. Dom där med slogans som liksom lämnar läsaren där man började. På väg hem från Örebro måste man åka världens värsta sträcka, enköpning - uppsala (vet inte varför jag inte tål den men det är den lääääängsta vägen jag vet.) iallafall, nånstans mitt i denna aptråkiga väg finns en bensinmack, med en skylt där det står. "Alltid billig bensin". Jaha, det där alltidet e där jag vill spinna vidare, det stör mig, känns lite onödigt med alltid. Vad skulle det stå annars? Oftast billig bensin, ibland billig bensin ibland inte. Inte så djupt men som sagt vägen e skittråkig, det var allt jag hade att göra! Min favoritskylt finns annars på torggata mitt i Oslo, som låg på vägen hem från city för mej. ett kebabhak med öppet dygnets flesta timmar har en egengjord skylt med den frimodiga proklamationen" Äkte kebab, GARANTERAT GOTT". Perfekt då äter vi där tänker förbipasserande kund nöjt.