bilder som är svåra o få ur huvve

Det kan vara en av Sveriges bästa loppisar, Sallerupsvägens loppis i malmö. Fullt med härliga människor ochorginella försäljare. Eftersom mitt finbesök ihelgen, Kakan, även hon uppskattar loppischarmen tog jag sålunda med henne dit. Mycket riktigt hade vi det trevlig och bra på alla sätt, fick köpt en rysskdocka för oförskämd billig peng efter försäljningskvinnan ringt sin man och frågat om lov då hon tyckte, jag citerar: " den micke treveliga flickann" skulle få den!
Eftersom vi uppehöll oss i lokalerna ett tag infann sig efter ett tag behovet av att besöka damernas. Efter en lång procedur där momenten, konakta Bettan, som pratar med Kjell som har nyckeln till receptionen där Hasse vet var nyckeln till toan är och yvonne sedan kan visa vägen till toan är så vi framme till slutmålet. Väl instängd på toaletten finns sedan följande lapp uppsatt på insidan av dörren:Man undrar lite vad för erfrenheter som fått dem att tillta så drastiska åtgärder


Som gjort för irritation

Förfrågan till Löfbergs Lila: Snälla, olika bilder på olika sorter

Förfrågan till allmänheten: Hur 17 gör man kokkaffe?

kan själv

Ibland fattas mej orden och då kan det sitta fint med ett väl utvalt citat som beskriver det man vill få fram, här kommer mina funderingar genom lotta på bråkmakargatans bevingade ord: "Det är så konstigt med mig. Jag kan nästan allt."
Tänker speciellt på min talang för att måla dörrliser. Är så sjukt bra på det. Väntar idel finbesök under våren och därav insett behovet av att piffa till hemmet. Det var då insåg jag insåg min fallenhet för just listmålning. Nu kommer det vara fint tills alla kommer. Jag kommer även tvinga folk att verbalt bekräfta min nyfunna färdighet.

En annan sak jag har gemensamt med lotta är den mentala åldern på runt sju år. Jag är nämnligen TOTALT öppen för omvänd psykologi, (ni vet när man säger till ett barn att du får INTE äta upp maten när det e just det man vill att de ska göra). Det som kanske gör mig liiiite vettigare än Lottas åldersgrupp är att jag medvetet kan köra taktiken på mej själ, funkade senast idag: 

Röst 1 i mitt huvud : det skulle verkligen behövas målas om i hallen (inklusive lister!)
Röst2 i mitt huvud: det e jobbigt. nej tack
Röst 1: sant, du måste INTE måla idag, det kan vänta...
Röst 2: mååååste ju inte måla, men jag kan ju börja liiiiite

RESULTAT: innan jobbet idag fick jag slitat, tvättat, tejpat kanter, måla första strykningen!! Gick lixom av bara farten när jag nu INTE behövde. som sagt det e konstigt....jag kan nästan allt! 


Pappas flicka

Idag går jag i min pappas fotspår och knatar med en inköpslista i högsta hugg till prylparadiset Clas Ohlsson. Tänker mig att det blir några varv runtom i det bokstavsmäkta landskapet. På listan står bland annat, skruv, plugg och tvingar (en tving, flera tvångar??).

mycket nöjd, hemslöjd/ jo

lämna det bakomflutna framför dej

  ok, funderar på ett nyårslöfte om en månadens bild....

  Börjar med en resumé av 2009

Januari: Tog socionomexamen. Lämnade my life as I knew it i Östersund och flyttade till Malmö för projektledningskurs. 

Februari. Startade i kursens regi projektet Jalla Upp På Scen. flyttade till egen lägenhet på Kirsberg i  Malmö, började stora "jag kan själv projektet"med att måla om vardagsrum

Mars. Åkte runt på Malmös skolor och promotade JUPS. 100% projektet. Gav sig på malmös nattliv och blev trött i benen.

April.  Fick systerbesök och drog tillKöpenhamn. Spenderade många ljusa kvällar på uteserveringar. Blev trummis i ett rockband.

Maj. Utforskar picknickmöjligheterna i Malmös parker. Avslutar projekt, tentor och totala studier. Äter brunch och uppskattar gamla och nya väninnor.

Juni. Får betalt för att klä ut mig, ha vattenkrig och leka kolloledare. lär känna utelivet i Askersund.

Juli. Njuter av vänner och semester i Örebro. Grillar och går på ÖSK match. Undrar vart sommarn tar vägen. Lär mig lirka ur glömd nyckel ur låst bil.

Augusti. Börjar nytt jobb och titulerar mig socialtant. Guidar örebrare på vift och hänger mer i grannlandet. Lär känna glädjespridare med skägg och shorts.
September.
Går på roligt bröllop med knasiga karaktärer. Får för mig att jag är Ernst och målar allt allt som kommer i min väg, blir på kuppen bundis med målarna nere i färgaffärn.

Oktober. Går med jobbet på polisutsättning och tycker själv jag hade passat in i Beckfilmerna. Åker till Amsterdam med fina flickor och är tröttare när jag kommer hem än innan jag åkte.

November. Kör charmoffensiv med Malmös banker och förfäras över erfarenheten. Hittar mindre mysbank och blir kär. Firar min egen förträfflighet i ålder och examen.

December. Blir lägenhetsägare. Lär mig nya ekonomiord och inleder nån slags korståg i jakten efter en julkonsert. Firar jul i ett snöigt örebro och nyår i tjänst på Malmös gator. Älskar låten Under Pressure och lyssnar på den så fort tillfälle ges. Hittar ca 25 692bilder från året som gått där undertecknad dricker kaffe.

2010. Bring it.