turkost del 2

Ok, skåpet e klarmålat o är man snart stirrar man inte rakt på det utan lite lätt åt sidan. Det är VÄLDIGT turkost. Ska införskaffa knopparna bara, hittat på några i glas påIndiska, frågan är bara: lila eller gröna. Förslag?
                           

Kan tolkas...

Kanske bara är jag, men hur överaskad vill man bli?


24 september 2009

En dagens lista

Färg: fortfarande turkosprickig sedan skåpprojektet

Klädsel: converse, svartkjol, tjocktröja o halsduk

Frisyr: två (ofrivilliga) dreads mitt i resten av rufset

Accessoar: casioklocka o armband med nitar

Mat: garam masala kyckling med ris

Dryck: kaffe

Snacks: svenska höstäpplen

Känsla: täppt i näsan

Humör: Höstsolslycklig

Att göra: träffa Dee o Sally, hitta knoppar till skåpet

Musik: spotifylistan kallad : mys

TV: Hollywoodfruar. helt politiskt inkorrekt men underhållande som tusan "lycka är en riktigt gul ostkrok"

Internet: Varierande sidor om köksinredningstips

Telefonsamtal: bör ringa swedbank, vill ringa Karin o farmor

Inspiration: malmö

Drömmer om: renoverade kök

Längtar till: Amsterdam med nuppitgänget

Kanaliserad glädje

Resa till Amsterdam bokad. Check! Boende fixat. check. gjort kalender med rutor att kryssa för. check. Nu är det bara 12 dagar kvar till avfärd. fånigt hur något ändå så litet kan framkalla såna totala lyckokänslor!

Tips för att göra i Amsterdam mottages med glädje!


Inne i branschen liksom...


Stegade idag iväg till min färghandlare!!  (jo, jag har en sån, har handlat där en gång förut, vi småpratar- så det räknas!) Anledningen var att köpa turkos (turkouise, menthol, mintgrön) färg till mitt projekt som jag får be att presentera vid senare tillfälle. Låt mig nu måla upp färgaffären för er. Det är ingen pysselbutik vi pratar om utan varianten omysaffär, med dunkar färg, maskiner, lite hyllor med arbetrsmaterial. 99%av kunderna har blåställ. Alla vet direkt vad de ska ha.
Iallafall så inhandlade jag sandpapper, tejp o andra mycket hantverkarliknande ting. När jag pekat ut just den nyans av färgen jag ville ha fick jag vänta på att det skulle blandas åt mig. Nu var butiken för tillfället tömd på byggarbetare o målarkunder så det var jag och de två männen som jobbade där. I surret av maskinen som blandade färg flöt inte samtalet på så där jättebra. Jag betalade, men sen stog vi mest bara där o stirrade på maskinen. De verkar dock glada att nån amatör vågat sig in och den ene utbrister efter ett tag: Här vi bjuder på en sån här o stoppar ner nåt gult i min påse. Jaha, tack säger jag o tillägger, va e det? Man ska röra om i färgen säger den ambitiösa butiksmannen. Jaha tänker jag en färgomrörare. Jag går hem med min 0,5 liters burk o innan jag gör nåt annat rörde jag om färgen.