Visste du?

Mitt stora fritidsnöje e butiksskyltar och gatukonst. bjuder på några av favoriterna i Malmö.


Lycklig.

Salem al Fakir och Malmö Opera Symfoniorkester. Regnet spelar ingen roll. Det var snudd på magiskt, jag kommer vara lycklig en vecka.


Big in Australia


Hade nöjet att under sommaren introduceras till något som tydligen är lite av ett folknöje down under, Australien. Timtam slam heter det visst. Det hela går ut på att man under lite knepiga procedurer äter chokladkex med kaffe. ( ska tydligen funka med både mjölk och the oxå.... men vem väljer det när kaffe finns som alternativ?) Iallafall. Timtam heter kexet som används, vilket får motsvaras av det svenska mariekexet i kändisstatus. Ett chokladkex med fyllning, finns i olika varainter. Själva slammningen går ut på att man biter av två hörn på diagonalen, doppar ena hörnet i kaffet och suger tills man får kaffe i munnen för att då trycka in hela det nu mosiga kexet i munnen.  Det är ganska klabbigt, inget som förespråkas vid finfikat kanske. Det kräver sin beskärda del av träning för att få till. Men vem motsäger sig det när kombinationen kaffe och choklad står på spel. Min introduktion till fenomenet har dokumenterats nedan.
Du blir lite sugen va? Misströsta icke, på sidan timtam.se finns kexen att köpa samt en utförlig instruktionskurs till SLAMdelen av nöjet.


Tack Uppsala Nya Tidning


Kom ihåg. Träffar du på en grävling är det inte säkert att den har lungmask så döm inte. UNT tar sitt ansvar för att understryka detta. 2009:s svar på "Som vanligt är det INTE flickan i filmen som skrivit brevet..."