klart man hänger med

När vi ändå e inne på fullegubbs historier har jag fler.  Denna utspelar sig en sommarsöndag på en nästan folktom gågata Uppsala.
En överförfriskad man, glad som en lärka sitter på en bänk längst med gatan och pratar för sig själv och för alla som vill lyssna. Gatan e så gott som tom på folk och  jag hör mannen på långthåll där jag går ensam kanske 20 meter bakom två 20-åriga snygga sommarklädda tjejer. När tjejerna närmar sig mannen som skrattar/sjunger/pratar/skrockar högt märker jag på hela deras kroppsspråk och i den ökade takten att de e liiiite nervösa för vad som händer när de går förbi mannen. När de passerar utbrister den alkoholiserade mannen ut i jubel o lovprisning över vackra kvinnor, hans monolog är ungefär som följer: Jag ÄÄÄÄLSKAR fruntimmer, långa, vackra, blonda, sommriga, ljuuuuuva fruntimmer,  och syftar alldeles tydligt på de två framför mig. MAnnen fortsätter med sina lovord tills tjejerna passerat och följer dem samtidigt med blicken när de gått förbi. han suckar nöjt för att sedan vända blicken mot den enda andra personen på gatan= mig som just då passerar hans bänk med mina skuttsteg och leende för vad som just hänt. Mannen tar ett djupt andetag och jag lyssnar spänt. Mannen basunerar ut: och DU....... Du går bra duuuuuu meee!!

Testpatrullen testar:

Gå genom svängdörr med överförfriskad äldre herre med tvivelaktig kroppsodör.

Plast: Ingången till köpcentret Entré. Malmö.

Varför: För att han såg ut som en alldeles funktionell svängdörrsresenär från håll, och svängdörrar är annars kända för att spara tidtill skillnad från "drag- gå igenom" modellen. För sent insåg jag premisserna.

Tid: Ja, det tog väl runt en åtta till tio minuter att ta sig från ut till insidan av bygget.

Genomförandet: Jag smiter in precis innan den inglasade "tårtbiten" tar slut. Det är bara en man ( vår fyllevän) där inne och från början sådeles gott om plats. Man måste dock ganska snabbt komma in i  den automatiska svängdörrstakten, vilken mannen på pikalurven inte gör, utan istället  drumlar ett steg höger, ett vänster innan han äntligen får ena foten lite framför den andra.  Han ackopanjerar sina steg med famlande armar och mumlande svordomsljud.Eftersom svängdörren är konstruerad att stanna när någon i är för nära någon av fram eller bak "dörrarna" så dansade jag och mannen nån ytterst konstig vals där inne i vår bur. Han vinglade och jag försökte parera. Dörrarna fick dille ( med all rätt, både jag och mannen var på dem några gånger var), vilket medförde att den lilla framgång vi hade att röra oss framåt stannades av). Det hade nu bildats en mindre välmenande publik runtom glasdörrarna. Någon försökte viftandes visa mannen vilket håll han skulle åt, andra fascinerades nog mest av vår lilla uppvisning i skutt-hopp-tillbaka-dans. Väl ute på andra sidan insåg mannen uppmärksamheten på honom och gjorde som vilken artist som hest skulle. Bugade och slog ihop händerna i en vinnargest ovanför huvudet.

Omdöme: Kanske en humla av tio möjliga. vill man bjuda på på kvällens underhållning kan detta vara ett tips. skaffa dock en luftkonditionerad bur då.


Påsk på landet

                                                
Jag kommer från landet. Där imponerar lite fjärdar i risruskor föga. Här tas påskpyntet till en helt annan nivå.

 
            
                                                         

På tal om look-a-likesLantmännen i Malmö?Foundationtest?

Något för IKEA?

Var i Köpenhamn igår med minsta systeryster. Man strosar längst ströget, myser och tar kort på allt och inget. Man spelar sitt turistkort perfekt, men vill ändå trumfa med klassikern: En röd pölse. I upphetsingen över detta spännande tillfälle säger man korv istället för pölse, tanten i försäljningsvagnen vägrar förstå, man blir rättad av välmenande killgäng bakom i kön, man vägrar erkänna sitt misstag och pekar istället på en bild med denna danska delikatess. Ok, ytterligare minuter senare har man förklarat ketchup och senap för damen i luckan med hjälp av det världsomspännande språket: Hysterisk handvift! Man får måltid och inser att det danska upplägget inte bara är svårbegripligt, det är totalt ologiskt, för där står man nu mitt på ett torg med en vinglig talltik med korv, bröd och garnering. OMONTERAD= problem.Alternativ:

1. Äta en sak i taget
2. Köra en snabbrunda korv-bröd-senap-för att sedan blanda i munnen för att det ska till smaken bli ett helhetsintryck av korv MED bröd. 
4. Ställa ner tallriken, dela brödet och montera själv.


konstigt ord

skitgott
krigskonst